De kracht van een team

Een paar jaar geleden popte bij mij het idee op om een online netwerkplatform speciaal voor betrouwbare- en gekwalificeerde vakmannen te maken.

Ik werd er gelijk dolenthousiast van! Dit was het project waar ik mij volledig in vast wou bijten! 

Voor de zekerheid toetste ik het concept bij een aantal collega vakmannen en zij waren ook allemaal positief. Ik kon dus los!

En toen kwam de reality check…

Hoe moest ik in hemelsnaam een dergelijk online netwerkplatform levensvatbaar maken? Ik heb de ICT skills om webpagina’s te ontwikkelen, maar er komt echt zoveel meer bij kijken…

Het netwerkplatform van TotaalOnder1Dak heeft dus lang in de steigers gestaan. Soms gebeurde er maanden niets. Dan was ik te druk met klusjes in het veld. Of ik had simpelweg geen inspiratie.

Pas in de afgelopen weken is de boel echt in een stroomversnelling terechtgekomen. Ik heb een team om me heen verzameld en mezelf een flinke trap onder de kont gegeven.

Nu hoor ik je denken: is het nou echt zo zwart-wit?

Ik denk het eerlijk gezegd wel.

Laatst keek ik een filmpje van motivational speaker Brian Tracy, een oude rot in het vak die er heilig van overtuigd is dat succes en geluk maakbaar zijn.

Hij zegt dat wanneer je precies weet wat je wilt en je vervolgens gericht actie onderneemt, de kans aanzienlijk groter wordt dat je daadwerkelijk zult krijgen waar je naar op zoek bent. Je vergroot dus als het ware je eigen geluksfactor.

Hoewel Tracy voornamelijk in algemeenheden spreekt, geeft hij toch een logische verklaring voor wat mij de afgelopen weken is overkomen. Door gericht actie te ondernemen en de juiste mensen om me heen te verzamelen, is de kans dat het platform van TotaalOnder1Dak uiteindelijk uitgroeit tot een waardevol netwerkplatform weer iets groter geworden.

Tracy zijn kijk op het fenomeen ‘netwerken’ geeft mij daarnaast een extra bevestiging dat het ontwikkelen van een netwerkplatform een nuttig doel dient:

People and contacts are sometimes the most important luck factors you can ever develop. Why? Because the more people who know you and like you, the more likely it is that you will know the right person at the right time, who will open the right door in the right situation and introduce you to the right person just when you need it. 

Kortom: maak het jezelf niet onnodig moeilijk door alles maar alleen te willen doen. Ik heb het een tijdje zo gedaan en dat leverde me bar weinig op. 

Groet Paul!

Wil jij ook onderdeel worden van TotaalOnder1Dak en een langdurige vruchtbare en productieve relatie met ons aan gaan? Meld je aan via deze link

Gerelateerde artikelen