Navigatie:

Dienst: Vloerisolatie laten aanleggen door TotaalOnder1Dak

Bijgewerkt op 04/05/2022

Categorie:

Warmere voetjes in de winter? Last van een vochtige ondervloer? Door vloerisolatie wordt je vloer droger en heb je warmere voeten. De kosten op je energierekening worden ook lager. Zo kan je maandelijks besparen. Daar worden we blij van!

Waarom vloerisolatie?

De kruipruimte zit altijd onder je woning. Je kruipruimte op de makkelijkste manier isoleren? Dat gaat via de onderkant van de vloer. De kruipruimte zal dan wel ongeveer 50 cm moeten zijn. Ook moet je kruipruimte een ingang hebben. Anders kan de vakspecialist niet onder de vloer ‘’kruipen’’. Als je vloerisolatie wilt laten aanbrengen dan is het verstandig om eerst te kijken welke kruipruimte je hebt, hoe je erbij kan komen en hoe hoog deze is. Is je kruipruimte namelijk minder dan 50 cm dan zal je andere maatregelen moeten treffen. Dit kan zijn dat je de kruipruimte moet laten uitgraven. Dit is altijd de eerste optie om naar te kijken als er niet ‘’normaal’’ gebruik gemaakt kan worden van de kruipruimte. Als dit niet werkt kan je bodemisolatie laten doen. Dit is het laten isoleren van de onderkant van je vloer.

Bodemisolatie is dan dus de tweede oplossing. Bodemisolatie heeft altijd nut. Vooral voor vochtige ruimtes (ook boven de 50 cm!) is bodemisolatie de beste keuze. Door een niet geïsoleerde ruimte komt er namelijk vocht en kou uit de kruipruimte naar boven. Hierdoor kan er houtrot en schimmel ontstaan. Ook kunnen er nare geurtjes wegkomen en is ongedierte soms aanwezig. De oplossing is het isoleren van je kruipruimte door middel van bodemisolatie.

Is er geen opening naar de kruipruimte? Dan kan een vakspecialist deze is veel gevallen voor je maken. Zo kan er wel onder je vloer geïsoleerd worden. En anders leiden er altijd meer wegen naar Rome. Voor vragen mag je gerust contact met ons opnemen. Vloerisolatie werkt het beste in combinatie met muurisolatie. Dit wordt dan ook vaak geadviseerd. Tevens kun je aanspraak maken op een subsidie door het inzetten van het isoleren op 2 manieren.

Materialen

Bij vloerisolatie wordt er gebruik gemaakt van verschillende soorten materialen. De keuze is reuze, maar houd er bijvoorbeeld rekening mee dat als je vloerverwarming wilt laten plaatsen je isolatiemateriaal een hoge RD waarde moet hebben. De vakspecialist die je helpt bij het isoleren van je vloer kan je hierover meer vertellen. Dit doet hij of zij graag in een persoonlijk gesprek. Op onze blog vind je informatie over de verschillende soorten materialen en de RD waardes.

Taken van de vakspecialist van TotaalOnder1Dak

  • Uitgraven van de kruipruimte
  • Adviseren materiaal
  • Ingang maken
  • Isoleren
  • Bodemisolatie

Kosten voor isolatie

Voor de kosten van de vloerisolatie kan je gebruik maken van een subsidie vanuit de overheid. Welke subsidie dat precies is en hoeveel je terug kan krijgen voor het isoleren van je woning kan per gemeente verschillen. Op de website van de Rijksoverheid wordt hier meer over verteld.

Isoleren door een vakspecialist van TotaalOnder1Dak?

Na het lezen van bovenstaande informatie ben je wellicht tot de conclusie gekomen dat je vloerisolatie wilt laten aanleggen. Wij van TotaalOnder1Dak bieden je de mogelijkheid om de beste vakspecialisten in te huren die je nodig hebt.

Offerte aanvragen voor Vloerisolatie laten aanleggen door TotaalOnder1Dak

Na het invullen van het formulier nemen we binnen 24 uur contact met je op om je wensen verder in kaart te brengen. Elke offerteaanvraag wordt persoonlijk behandeld door je eigen  klusmanager.

Soortgelijke diensten van TotaalOnder1Dak

Two open roof windows in the attic, visible anthracite ceramic tiles.
Dakisolatie laten plaatsen door TotaalOnder1Dak
Werkzaamheden: Daken, dakisolatie, Isolatie
Is het ook zo heet op je zolder in de zomer? Wil je op je energierekening besparen door een duurzame investering zoals dakisolatie?...

Reviews

Reviews Vloerisolatie laten aanleggen door TotaalOnder1Dak

Wij waarderen relaties

Altijd persoonlijk contact met zowel onze vakspecialisten als particuliere klanten.
We behandelen iedereen individueel en bieden advies op maat, wat op zijn beurt langdurige relaties opbouwt en hen helpt om betere beslissingen te nemen.

De juiste match tussen opdrachtgever en vakspecialist

Hoe het werkt

Krijg gespecialiseerde offerteaanvragen van lokale experts over de dienst Vloerisolatie laten aanleggen door TotaalOnder1Dak

Offerte aanvragen

Plaats je klus of idee op ons platform

Vakman matchen

We nemen contact op, maken de kluskaart aan en wijzen onze vakspecialist toe aan de klus

Uitvoering

We maken de kluskaart samen met jou gereed en geven het stokje over aan de vakspecialist

Feedback

De vakspecialist geeft na afronding het stokje weer terug en wij waarborgen de kwaliteit en nazorg