Je woning beschermen tegen steenmarters

Marterpreventie

Onze anti steenmarter profielen zorgen ervoor dat je woning beschermd is tegen schade door steenmarters. Deze aluminium profielen worden geplaatst onder de dakpannen en rondom de dakramen.

Voorkom

  • extreem geluidsoverlast;
  • kapot gevreten isolatie;
  • waardevermindering van je woning;
  • dode steenmarters, vogels, kippen en ander ongedierte onder het dakbeschot;

Door je woning te laten beschermen met onze marterpreventie dienst!

woningen beschermd
0 +
marterprofielen geleverd
0 +
jaar (praktijk) ervaring
0 +
Snel Contact
Doorgaans reageren wij binnen 24 uur.

Steenmarters in Nederland

De steenmarters in Nederland zijn een veelvoorkomende en beschermde diersoort. Dit betekend concreet dat je een steenmarter niet mag doden, vangen of opzettelijk verstoren. Je mag zelfs niet opzettelijk hun voortplantings- en/of rustplaatsen beschadigen of vernielen. 

De steenmarter dankt zijn naam aan zijn voorkeur voor steenachtige biotopen en schuilplaatsen, zoals steengroeven, rotsige hellingen en gebouwen.

Gelukkig hebben we een innovatieve en gepaste manier gevonden om ervoor te zorgen dat steenmarters niet meer in jouw huis kunnen komen zodra deze even is vertrokken. Hierdoor blijft de diersoort beschermd, maar heb jij er geen last meer van!

Een steenmarter in jouw huis kan voor vele slapeloze nachten zorgen! Niet alleen omdat het diertje veel geluid maakt, maar ook omdat de steenmarter graag muizen, ratten, egels en andere dieren eet. Dubbel overlast dus. Ook laat de steenmarter zijn uitwerpselen overal achter, wat kan leiden tot stank en overlast van vliegen in de zomer.

Daarnaast kunnen ze veel schade aanbrengen aan het isolatiemateriaal onder je dak en tussen de spouwmuren. 

TotaalOnder1Dak is gespecialiseerd in het succesvol weren van steenmarters in en om je woning. Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan voor een inspectie om je problemen en onze oplossing te bespreken.

Je kunt hier meer informatie vinden over de steenmarter

Enkele voorbeelden van schade door steenmarters uit de praktijk

We mogen met trots zeggen dat nu al 11 jaar lang de marterprofielen worden geplaatst zonder klachten over de werking van het product! Graag nemen we je mee door enkele foto’s te laten zien van de schade die steenmarters hebben aangericht.

Waarom steenmarters uit je huis weren

Onze oplossingen om steenmarters voorgoed te weren uit huis

Het is natuurlijk altijd beter om te voorkomen dat er een steenmarter in huis gaat nestelen maar ook als het kwaad al is geschiedt zijn er nog vele opties mogelijk om in te zetten tegen de steenmarter.

Onze extra dikke aluminium-kam dicht de ruimte onder de dakpannen hermetisch af. Geen steenmarter, muis of rat kan zo je huis nog binnendringen.

Steenmarters kunnen je woning onmogelijk binnendringen.

Steenmarters sluipen meestal via de dakgoot je huis in.. Maar wat als de steenmarter onmogelijk in huis en onder je dakpannen kan komen? Daar zorgen onze dakvoetprofielen voor.

De extra dikke en brede aluminium “kap” dicht de ruimte tussen de dakgoot en onderste panlat ook hermetisch af. 

Wat kun je zelf doen om tijdelijk steenmarters uit je huis te weren?

We hebben een kleine opsomming gemaakt van maatregelen die kunnen helpen om de steenmarter even uit huis te weren.

Stap 1: Doe onderzoek of je daadwerkelijk een Steenmarter in huis hebt.  Je kunt uit een aantal signalementen opmaken dat er een steenmarter in huis is. Zoek grondig naar sporen zoals uitwerpselen of prooiresten zoals dode ratten, eierschalen en vogelresten.

Stap 2: Zoek uit via welke toegang de steenmarter je huis binnendringt. Vaak komt de steenmarter via de dakgoot binnen en kruipt zo onder de dakpannen naar een warm plekje ergens dichtbij een ontluchtingspijp of de zolder.

Stap 3: Sluit alle mogelijke toegangen voor de steenmarter. Je kunt ervoor kiezen om met kippengaas of andere huis tuin en keuken middelen de gaten te dichten. Helaas is je woning reeds het territorium van de steenmarter geworden en zal nadat het gat dicht is gemaakt, een nieuwe weg proberen te vinden naar zijn plekje in huis. Daarom raden wij te allen tijde aan de gehele woning te beschermen door middel van marterprofielen zodat er geen ruimte meer is voor de steenmarter om in huis te komen. De steenmarter geeft het vervolgens op en zal een plekje bij de buren proberen te bemachtigen en laat jouw woning voor wat het is.

Stap 4: Informeer je buren/wijk over de steenmarter problematiek. Zoals we al aangaven in stap 3 kan het zijn dat de steenmarter het opgeeft en op zoek gaat naar een alternatief bij de buren. De steenmarter is gewend aan alle luxe voorzieningen in jouw woning en zal daarom bij de buren op zoek gaan naar soortgelijke voorzieningen. Om te voorkomen en zorgen dat de steenmarter gaat lopen buurten een paar straten verderop, kun je de wijk waarin je woont op het probleem wijzen. Samen staan jullie sterker en kunnen jullie gezamenlijk het probleem aanpakken. Hiermee bewijs je niet alleen jezelf een dienst, maar bespaar je ook anderen dezelfde ellende.

 

Voordelen van onze anti steenmarter profielen:

Omdat we de gehele woning rondom beschermen is de kans zeer klein dat de steenmarter nog een opening vindt om je woning binnen te dringen.

Voor Na

Wil je liever even snel contact?

Plan eenvoudig een adviesgesprek met ons in. Vervolgens nemen we contact met je op en gaan we samen je probleem oplossen.

Beoordelingen van onze klanten

Waarom je woning laten beschermen tegen steenmarters door TotaalOnder1Dak?

Zes redenen om voor ons te kiezen

Arbeid inbegrepen

Inspectie en inmeten

Marterpreventie specialist

11 jaar ervaring

Uitstekende nazorg

Voorbeelden van afgeronde klussen

IMG_20200207_120338-scaled.jpg

Marterpreventie inclusief afdichting opening in dakbeschot

Veel last van steenmarters in Dronten (Flevoland). Oplossing: anti-steenmarterprofielen rondom de gehele woning inclusief aluminium verbredingsprofiel

Dakvoetprofiel_Rotstergaast-tradesman-steenmarter-1.jpg

Dakvoetprofielen ter preventie van steenmarters

Veel last van steenmarters onder het dak in Joure (Friesland). Oplossing: Extra stevige en dikke dakvoetprofielen rondom de gehele woning

IMG_20200701_110844-1-scaled.jpg

Zwarte marterschroot t.p.v. steenmarters

Veel last van steenmarters op zolder in een vakantie woning in Joure (Friesland). Oplossing: anti-steenmarter profielen rondom de gehele vakantiewoning

aluminium-dakvoetprofielen-tegen-steenmarters-in-huis-1.jpg

Marterpreventie d.m.v. aluminium dakvoetprofielen

Steenmarters in huis via de dakgoot. Hierdoor kwamen ze makkelijk onder de dakpannen in Snikzwaag (Friesland). Oplossing: overal aluminium dakvoetprofielen zodat ook de onderkant (isolatie) is afgeschermd.

Wil je de waarde van je woning behouden?

Na het invullen van het formulier nemen wij contact met je op. Dit kan telefonisch of via de mail.

Terugbelformulier

Vul het formulier in en we bellen je doorgaans binnen 24 uur weer terug. Alvast bedankt en tot snel!