Ongediertebestrijden

Wespennesten laten verwijderen

Wespen en bijen kunnen vijandig worden in de zomer. Dit kan tot gevaarlijke omstandigheden leiden als je in de buurt komt van een wespennest. Het is dus van cruciaal belang om tijdig je wespennesten te laten verwijderen.
woningen beschermd
0 +
wespennesten verwijderd
0 +
jaar (praktijk) ervaring
0 +

Wespennesten laten verwijderen

Wespennesten in Nederland zijn een veelvoorkomend en vervelend probleem.

Gelukkig hebben we een passende oplossing om je wespennesten te laten verwijderen en zorgen we ervoor dat je woning vrij is van wespen.

Wespen maken hun nesten vaak op voor mensen moeilijk bereikbare plekken om zichzelf zo goed mogelijk te kunnen beschermen. Dit kunnen plekken zijn in een huis onder de dakpannen, in een schuur, in de grond, in een holte van een muuroppervlak of in de dakrand of op zolder.

Het is belangrijk een wespennest zoveel mogelijk met rust te laten want als ze zich geïntimideerd voelen vallen ze met meerdere tegelijk aan.

Wespennesten verwijderen, of beter gezegd een wespennestbestrijding, dient altijd professioneel te worden uitgevoerd met de juiste beveiliging. TotaalOnder1Dak is gespecialiseerd in het succesvol verwijderen van wespennesten. Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan voor een inspectie om je problemen en onze oplossing te bespreken.

Wespennesten in huis

Op een mooie zomerdag bestaat er weinig ergers dan voortdurend door wespen te worden belaagd.

Het is niet alleen een ergernis, ze kunnen je ook een nare steek bezorgen, die bij sommige pechvogels zelfs levensbedreigend kan zijn.

Velen zijn wel eens door een wesp gestoken en dat is op zijn zachtst uitgedrukt niet prettig. Daarom is het geen wonder dat we in de zomer constant ” op wespenjacht” zijn. Hoewel een enkele wesp geen reden tot bezorgdheid is, zal een wespennest in je woning wel zorgwekkend zijn, vooral wanneer je kinderen hebt. Wespennesten zijn meestal te vinden in de tuin en binnenshuis op plaatsen zoals zolders en garages. Het is niet aan te raden om zelf een wespennest te benaderen, want ze zijn onberekenbaar en geneigd aan te vallen. Als je een wespennest ontdekt of het vermoeden hebt, moet je contact opnemen met een professionele ongediertebestrijder zoals wij.

Wespennesten in bedrijfspanden

De aanwezigheid van een wespennest is slecht nieuws voor bedrijven, aangezien het een risico vormt voor de gezondheid en de veiligheid. Ze kunnen ongemak veroorzaken voor zowel personeel als klanten, en hun steek kan zelfs dodelijk zijn voor mensen met allergieën. Wespen kunnen ook landen op behoorlijk onfrisse oppervlakken, waardoor er een risico op voedselbesmetting kan ontstaan, met alle gevolgen van dien voor bijvoorbeeld restaurants. Daarom is het van groot belang een wespennest niet te negeren. Ze zijn eenvoudig en tegen een redelijke prijs te verwijderen door de diensten van een ongediertebestrijder.

De extra dikke en brede aluminium “kap” dicht de ruimte tussen de dakgoot en onderste panlat ook hermetisch af. 

Geen halve maatregelen als het wespennesten betreft

Controleer de volgende plaatsen als je vermoedt dat er wespen zijn komen wonen.

Binnenruimten

  • Spouwmuren
  • Zolders en vlieringen
  • Garages
  • Schuren
  • Buiten

Buitenshuis

  • Boomholtes
  • In grote struiken en
  • bosjes
  • Vogelhuisjes
  • Gaten in de grond

Hoe vind ik een wespennest?

Wanneer je steeds meer wespen begint te zien dan gewoonlijk, is het aannemelijk dat er een wespennest in de buurt zit. Om de plaats van het wespennest te vinden, moet je uitkijken naar werkwespen die vaak dezelfde vliegroute volgen, en volg hen met de nodige voorzichtigheid. Een groot aantal wespen moet hoorbaar zijn, dus volg ook je oren.

Wespen bouwen nesten boven en onder de grond, dus kijk uit naar wespen die uit ondergrondse holtes komen en er ook weer naar terugkeren. Nesten van Duitse wespen zijn boven de grond slechts gedeeltelijk zichtbaar.

Als je een wespennest gevonden hebt, is het belangrijk om niet te dichtbij te komen om te voorkomen dat ze onrustig worden en aanvallen.

Wespenbestrijding door heel Nederland

Het is heel riskant om op eigen houtje te proberen een wespennest te verwijderen omdat het er wel duizenden kunnen zijn en ze zelfs bij de geringste verstoring zeer agressief kunnen zijn. Mochten ze besluiten aan te vallen, dan zullen er meerdere steken volgen bij jou en alle anderen in de buurt. De veiligste oplossing is om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen om het nest te verwijderen.

Het is heel riskant om op eigen houtje te proberen een wespennest te verwijderen omdat het er wel duizenden kunnen zijn en ze zelfs bij de geringste verstoring zeer agressief kunnen zijn. Mochten ze besluiten aan te vallen, dan zullen er meerdere steken volgen bij jou en alle anderen in de buurt. De veiligste oplossing is om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen om het nest te verwijderen.

Bij TotaalOnder1Dak hebben we een uitgebreide kennis van wespen en hun gedrag en nemen we de nodige voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat het wespennest veilig wordt verwijderd. We gebruiken persoonlijke beschermingsmiddelen om onszelf te beschermen en onze apparatuur kan nesten op de meest ontoegankelijke locaties bereiken. De professionele bestrijdingsmiddelen die we inzetten zijn krachtig, maar volkomen veilig voor mens en dier. De behandeling is snel, het zal niet langer dan een uur duren als het nest gemakkelijk bereikbaar is.

Bel TotaalOnder1Dak vandaag nog om te praten met een van onze ongediertebestrijders voor meer advies over hoe je van wespennesten afkomt, en om een offerte te krijgen voor ongediertebestrijding op 058 – 80 800 50

Wil je liever even snel contact?

Plan eenvoudig een adviesgesprek met ons in. Vervolgens nemen we contact met je op en gaan we samen je probleem oplossen.

Beoordelingen van onze klanten

Waarom je wespennest laten verwijderen door TotaalOnder1Dak?

Binnen 24 uur geholpen

Natuurlijke methodes

Uitstekende nazorg

Veel gestelde vragen

Wespen zijn zeer onstabiel en vallen aan bij de geringste verstoring. Bij het steken geven ze een feromoon af als waarschuwing zodat andere wespen dit voorbeeld zullen volgen. Het is sterk aan te raden om een wespennest niet zelf te verwijderen, maar een professionele ongediertebestrijder in te schakelen.

Om te voorkomen dat wespen zich in je woning nestelen, is het belangrijk om alle potentiële toegangspunten af te sluiten, vooral het dak. Probeer de ramen en deuren van je huis zo veel mogelijk dicht te houden en in de zomer gebruik je vliegenhorren om ze buiten te houden. Om ze weg te houden van je picknick of barbecue, kun je een wespenval gebruiken, of gewoon een bak met water en suiker.

Hoe vervelend en bedreigend ze ook kunnen zijn, wespen zijn wel degelijk belangrijke bestuivers. Als je een wespennest boven de grond op je terrein ontdekt dat veilig met rust gelaten kan worden, is het verstandig om dat te doen. Gewone werkwespen leven slechts enkele dagen, en koninginnen niet langer dan een jaar. Ze gebruiken een nest maar één keer, dus het is waarschijnlijk dat ze het binnen een paar maanden allemaal verlaten hebben.

Als je een ondergronds nest vermoedt of er één gedeeltelijk bovengronds ziet, is het waarschijnlijk dat van Duitse wespen. Deze wespen zijn sterker en overleven de winter. In dat geval is het verstandig om het te laten behandelen, anders kan het uit de hand lopen.

Wespen en bijen hebben vergelijkbare uiterlijke kenmerken en worden vaak met elkaar verward. Hoewel ze allebei kenmerkende gele en zwarte markeringen hebben, is het belangrijkste verschil in uiterlijk dat bijen ronder en hariger zijn. Wespen zijn langwerpiger en hebben een glad lichaam, met meer gedefinieerde en levendige strepen.

Wat hun nesten betreft, kunnen zowel wespen- als bijennesten honingraatstructuren hebben, maar bijenkorven zijn dichter van structuur, en zien er wasachtig en geel uit. Als je vermoedt dat je een bijenkorf op je eigendom hebt, dan is het belangrijk om een beroep te doen op een professionele imkerij.

Als je een ondergronds nest vermoedt of er één gedeeltelijk bovengronds ziet, is het waarschijnlijk dat van Duitse wespen. Deze wespen zijn sterker en overleven de winter. In dat geval is het verstandig om het te laten behandelen, anders kan het uit de hand lopen.

Wespennesten verwijderen in Nederland

Na het invullen van het formulier nemen wij contact met je op. Dit kan telefonisch of via de mail.

Terugbelformulier

Vul het formulier in en we bellen je doorgaans binnen 24 uur weer terug. Alvast bedankt en tot snel!