Vangnet(werk)

Ik kan het belang van een solide netwerk niet vaak genoeg benadrukken. Bij tegenspoed wil je gewoon een vangnet hebben, zodat je geen vrije val maakt. Een betrouwbaar netwerk veert mee en kan die val verzachten.

Ik zal dit eens illustreren met een sprekend voorbeeld:

Een tijdje terug had een collega vakman de leiding over een bouwproject. Het was de bedoeling dat hij deze klus samen met een ploegje vakmannen zou oppakken, maar net voordat het project van start ging kreeg hij veel afmeldingen.

Hij moest dus op zoek naar vervangers, het liefst vakmannen uit de buurt van de klus.

Hij wist echter niet waar hij deze vakmannen zo snel vandaan moest halen.

Uiteindelijk besloot hij maar aan te kloppen bij een uitzendbureau. Zij stuurden hem ‘hampelmannen’, die even als gelegenheidsvakmannen aan de slag gingen. Dit kwam het project alles behalve ten goede…

Nergens om, maar hij had op dat momenten specialisten nodig, mensen die hun vak verstaan. Zijn netwerk reikte echter niet ver genoeg om het tekort aan vakmannen snel aan te vullen. Resultaat: een stroef lopend project.

Dit was voor mij een extra stimulans om wat vaart te zetten achter het klusplatform van TotaalOnder1Dak. Ik wil dat betrouwbare vakmannen in de toekomst kunnen terugvallen op elkaar, in welk deel van Nederland ze dan ook mogen zijn.

Daarom heb ik mijn werkzaamheden als vakman binnen TotaalOnder1Dak op een laag pitje gezet. De coronaperiode is voor mij vooralsnog een tijd van investeren. Ik wil het klusplatform goed van de grond krijgen en daar gaat natuurlijk tijd en geld in zitten…

Ik realiseer me trouwens dat dit een onnatuurlijke reactie is. In tijden van economische tegenspoed ben je namelijk meestal geneigd om de hand op de knip te houden. Ik in ieder geval wel.

Toch zijn er steeds meer tegengeluiden te horen.

Iemand als Grant Cardone roept bijvoorbeeld op om juist tijdens een crisisperiode te investeren. Dit is ingegeven door het idee om sterker uit de crisis te komen dan de concurrentie. Als je jezelf namelijk gaat ingraven, dan komt je ontwikkeling tot stilstand. De concurrenten die niet hebben stilgezeten schieten je vervolgens aan alle kanten voorbij.

Grant Cardone is volgens mij niet vies van een beetje overdrijven, maar met dit punt heeft hij indruk op me gemaakt. Een crisisperiode vormt een geschikte gelegenheid om bijvoorbeeld te investeren in persoonlijke ontwikkeling of het uitbreiden van je netwerk. Dat klinkt logisch, toch? In mijn oren in ieder geval wel. Plus van stilzitten krijg je alleen maar rugpijn, haha.

Ben jij een vakspecialist en heb je uitdagingen met teveel werk en wil je dit snel kunnen verwerken, of ben je op zoek naar meer werk op de lange termijn? Met TotaalOnder1Dak creëren we langdurige relaties met opdrachtgevers en zorgen we voor betrouwbare vakspecialisten in je netwerk.

Meld je vandaag nog aan voor het Totaal Platform voor de vakspecialist, particulier en doe-het-zelver.

Vakspecialist of zakelijke opdrachtgever? Aanmelden kan hier: https://community.totaalonder1dak.nl/

Particuliere opdrachtgever? Meld je dan aan via deze link: https://totaalonder1dak.nl/authentication/

Gerelateerde artikelen