Nachtelijk geluid steenmarter minder opwindend voor bewoners

Man trying to sleep

Krijsende kat blijkt geluid steenmarter

Opgewonden momenten kunnen nogal wat geluiden opleveren in de nacht. Schreeuwen, krijsen, fluiten of grommen: het kan niet gek genoeg. Heeft u geen last van de nachtelijke escapades van buren, zijn het steenmarters die als inbrekers uw huis zijn binnengedrongen en op stiekeme plekjes erop losgaan. Misschien denkt u een krijsende kat in huis te hebben, maar niks is minder waar. Uw huis is in bezit genomen door een steenmarter en familie. U kent het wel: het type ongevraagde gasten die niet uit zichzelf zullen vertrekken en zich enorm thuis voelen in úw huis. Ze vinden mensen gezellige wezens dus ze dringen zich graag aan u op, iets wat niet wederzijds is. Spot u dit beschermde diersoort in de vrije natuur, dan ziet u een lief, schattig diertje in de steenmarter. Bewoners van een door een steenmarters bezet huis zullen vooral over ‘ongedierte’ spreken vanwege alle ellende die hij veroorzaakt.

Voor elke emotie heeft de steenmarter een ander geluid

Steenmarters verwoesten niet alleen gedeeltelijk uw huis, maar ook uw nachtrust. Zij zijn in staat uw emotionele stabiliteit te vernietigen met hun aanwezigheid. Deze gaat namelijk gepaard met het bijzondere geluid die de steenmarter produceert. 

De steenmarter staat erom bekend overdag geen geluid te maken vanwege zijn natuurlijke vijanden. Tot ergernis van de bewoners van het huis laat de steenmarter in de nacht zijn dierlijke geluiden de vrije loop. Creatief is hij wel, want voor iedere stemming lijkt hij wel een ander geluid te hebben.

Krijsen voor de vrouwtjes

mannetje en vrouwtje steenmarter nog niet in huis maar in bos

Tijdens de paartijd (juni tot augustus) vechten de mannetjes luidkeels om de vrouwtjes. Dit gaat gepaard met geblaas en gekrijs. Wanneer de ‘50 Shades of Marters’ periode voorbij is, zal het huis een nestje met kleine marters rijker zijn. Niet iets om beschuit met muisjes voor te smeren. De ‘schatjes’ (echt, zo worden ze gegarandeerd ook genoemd) laten zich piepend horen en lijken een weddenschap te hebben afgesloten wie de meeste herrie maakt tijdens het rennen en spelen. Het lijkt dan net of er een inbreker in huis is of dat uw schoonmoeder onverwachts op bezoek komt. Probleempje is wel, dat steenmarters nóg moeilijker weg te krijgen zijn dan uw schoonmoeder (wat valt die dan toch eigenlijk mee).

Geluid Steenmarter is marteling

Materiele schade en slapeloze, emotionele nachten is wat steenmarters aanrichten. Het is een serieuze, stressvolle kwestie die een therapeut of slaappil niet kan wegnemen. Uitsluitend een firma met de juiste expertise kan de familie Steenmarters voorgoed het huis uit krijgen. Bewoners blij en natuurliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen als ze deze marters in het wild kunnen spotten. Weg met de marteling en op naar enkel geluiden die de bewoners zelf produceren.  

Heeft u last van het geluid van de steenmarter in uw huis? Dan hebben wij van Totaalonder1Dak Marterpreventie de oplossing voor u! https://totaalonder1dak.nl/diensten/bescherming-steenmarter/

Wil je de waarde van je woning behouden?

Na het invullen van het formulier nemen wij contact met je op. Dit kan telefonisch of via de mail.

Gerelateerde artikelen