Steenmarter overlast

Steenmarter overlast

De steenmarter is een klein, slank roofdier, ongeveer zo groot als een kat en lijkt veel op een boommarter. Vooral de borstvlek is nuttig om ze te herkennen. Bij de boommarter is hij bijna geel, bij de steenmarter is hij helder wit. De steenmarter is een dier dat graag in de buurt van mensen is. Het kruipt graag in de motorruimte van auto’s die nog een warme motor hebben en aan kabels en slangen te knagen of boven in de nok van je dak, op bijvoorbeeld de zolder om een warm plekje te zoeken, met ernstige gevolgen van dien. Steenmarters hebben een gevarieerd dieet: kleine zoogdieren, vogels, reptielen en fruit is wat ze graag eten. Dit eten ze graag op onder je dakpannen of motorkap.

Overlast

Gebieden waar steenmarters en mensen dicht bij elkaar leven, kunnen soms overlast veroorzaken. De overlast bestaat uit lawaai en / of stank. Steenmarters kunnen struikelgeluiden maken, alsof er een inbreker in huis is. In de zoogtijd kan men de jongen soms horen piepen. Steenmarters gebruiken overdag verschillende rustplaatsen. De overlast is dus permanent. Net als katten zijn steenmarters zindelijk. Ze hebben een vaste plaats waar ze hun uitwerpselen achterlaten. Zulke plaatsen kunnen een nare geur veroorzaken in huis. Soms beschadigen steenmarters isolatiemateriaal, spaanplaat in huizen en leidingen/kabels in auto’s. Met hun scherpe tanden knagen ze zelfs door kabels en vogelwering van hard plastic. Onze aluminium profielen tegen zijn speciaal gemaakt voor de wering van steenmarters onder je dak.

Advies

Steenmarters zijn beschermde dieren die niet gedood, gevangen of zelfs maar verstoord mogen worden. TotaalOnder1Dak kan je advies geven over hoe je je steenmarterprobleem op een diervriendelijke manier kunt oplossen zonder de wet te overtreden.

Wil je de waarde van je woning behouden?

 Na het invullen van het formulier nemen wij contact met je op. Dit kan telefonisch of via de mail.

Gerelateerde artikelen