Steenmarter uitwerpselen in huis: hij heeft schijt aan je!

Verspreiding van steenmarters & steenmarter uitwerpselen

Geschreven door gastblogger Mirjam Collins (bedankt voor de moeite)

Op straat gezet worden en er helemaal alleen voor staan: de jonge steenmarter voelt zich wellicht één met straatschoffie Kruimeltje. Tegen de winter gooien pa en ma Steenmarter hun jongen de deur uit. Wellicht jouw deur! Op straat zijn de jonge steenmarters dan vaker te spotten. Doodgereden of op zoek naar een volgend adresje waar ze zich warm en thuis voelen. Ze verspreiden zich als kakkerlakken en laten een spoor achter aan dood- en verderf. En poep: steenmarter poep. Niet iets om een huis over te schrijven, maar wel om een huis mee te vernielen. Als bewoner kan je straks geen “poep” meer zeggen.

Volg het vieze spoor: steenmarter uitwerpselen & meer

Ondanks het kattenkwaad die hij uithaalde, had Kruimeltje nog een hoge gunfactor bij het publiek. Die gunfactor kan de steenmarter wel schudden. Zodra hij bij je intrekt daalt die direct naar het vriespunt, of beter gezegd: het schijtpunt. Want dat is wat een steenmarter aan jou heeft: schijt, letterlijk! Je zou willen dat het spoor wat ze achterlaten, uit kruimels bestaat.  Nee, het is veel gevarieerder dan dat. Hun vraatsporen bestaan onder meer uit eierschalen, huidjes en lijkrestjes van de door hun opgevreten prooien. Konijnen en kippen in huis? Wees bij deze gewaarschuwd. Om het feestje compleet te maken zal de steenmarter in zijn schuilplaats ook zijn urine en uitwerpselen deponeren. Dit tot grote ergernis van de bewoners. Die hebben inmiddels door dat er stront aan de knikker is met het aantreffen van steenmarter poep.

Steenmarter poep naar creatieve hoogtepunten

De penetrante urinegeur en het spoor aan steenmarter uitwerpselen verraadt uiteraard zijn aanwezigheid. Muizen en ratten kunnen er ook wat van dus het is zaak om eerst onderzoek te (laten) doen wie er in jouw huis poept. Marter uitwerpselen zijn wel te onderscheiden van die van andere schijterds. Zo is de poep van een marter te aanschouwen in zowel gedraaide als gevlochten vorm. Laten we hieruit concluderen dat hij er nogal zijn best op doet. De keutels poept hij in lengtes van 8 tot 10 centimeter en zijn 10 tot 12 millimeter dik. De variatie zit hem ook in de kleur en samenstelling. Van (oranje)bruin tot aan grijs en met of zonder ‘stipjes’. Dit is afhankelijk van wat hij gegeten heeft, want zijn menu is net zo gevarieerd als zijn stront.  Nog even en er komt een onthulling dat de steenmarter met jouw krant tussen zijn pootjes op zijn gemak zit te poepen. Laten we dat vooral voorkomen door deze dierlijke Kruimeltjes zo snel mogelijk het huis uit te werken.

Denk jij steenmarter uitwerpselen in huis gevonden te hebben? Dan is het zaak om uit te zoeken of er daadwerkelijk steenmarters in je huis zitten. TotaalOnder1Dak heeft de juiste oplossing om deze marters vriendelijk doch dringend je huis uit te gooien:

Wil je de waarde van je woning behouden?

Na het invullen van het formulier nemen wij contact met je op. Dit kan telefonisch of via de mail.

Gerelateerde artikelen