Navigatie:

Dienst: Houtwormen bestrijden in Nederland

Bijgewerkt op 19/02/2022

Categorie:

Houtwormen bestrijding

Wanneer houtboorders zich in hout hebben ontwikkeld, kunnen zij aanzienlijke schade aanrichten. Houten vloeren, meubilair, trappen, balken en andere constructies zijn dan niet meer veilig en de schade is meestal onherstelbaar. Het kan gevaarlijk zijn omdat het meestal pas laat wordt ontdekt.

Houtboorder is de verzamelnaam voor een aantal soorten kevers die schade toebrengen aan hout. Deze bestaan uit de kleine en grote houtworm, maar daarnaast ook de huisboktor, spinthoutkever en de glanzende houtmier. In het spraakgebruik wordt “houtworm” ook wel als verzamelnaam gebruikt.

Wanneer de term houtworm wordt gebruikt, worden eigenlijk de larven van de houtwormkevers bedoeld. De larven zijn de daders die de schade aanrichten door zich in het hout te boren. Volwassen kevers leven niet in het hout, ze komen via een gaatje uit het hout gekropen als ze helemaal volgroeid zijn.

Houtwormen vormt een bedreiging omdat hij de draagkracht van hout aantast. Binnenin knagen ze aan het hout, wat kan leiden tot beschadiging en instorting. Meubels en vloeren worden minder sterk, maar vooral ook minder mooi door de gaten die houtwormen achterlaten. Houtwormschade kan net hersteld worden als de houtwormbestrijding op tijd wordt uitgevoerd.

Houtwormen behandeling

Omdat houtworm in het begin niet waarneembaar is, is het belangrijk om het te bestrijden zodra het zichtbaar wordt dat er houtworm aanwezig is. Dit is noodzakelijk om het gevaar van bijkomende schade en mogelijke instorting te minimaliseren.

Er zijn een aantal soorten kevers die onder houtworm vallen. Het is belangrijk om door een specialist van TotaalOnder1Dak te laten vaststellen welke keversoort aanwezig is. Dit zal zeker invloed hebben op het soort therapie dat toegepast moet worden en ook kan een vakman beoordelen of de houtworm nog energiek is.

De bestrijding van een houtworm probleem is een langdurig proces. De houtwormkevers hebben een lange levenscyclus, zodat het meer dan een jaar kan duren voordat de houtworm volledig uit het hout is verdwenen.

Preventieve houtwormtherapie

Het is ook mogelijk om houten meubels, constructies en dergelijke preventief te behandelen met een middel tegen houtworm. Dit werkt echter alleen als er nog geen houtworm aanwezig is! Voor kleine meubels of voorwerpen kun je dit zelf doen met bijvoorbeeld verf, lak of vernis. Dit is niet opvallend voor houtwormen. Voor houten gebouwen en constructies of diverse andere grote oppervlakken is het slim om een deskundige ongediertebestrijder van TotaalOnder1Dak in te schakelen voor een preventieve houtwormtherapie. Hiermee weet je zeker dat er zeker houtworm zal verdwijnen.

We bestrijden de volgende houtwormen specialistisch en verantwoord.
  • Typische houtwormkever
  • Grote houtwormkever
  • Zachte houtwormkever
  • Boktor
  • Spinthout kever

Offerte aanvragen voor Houtwormen bestrijden in Nederland

Na het invullen van het formulier nemen we binnen 24 uur contact met je op om je wensen verder in kaart te brengen. Elke offerteaanvraag wordt persoonlijk behandeld door je eigen  klusmanager.

Soortgelijke diensten van TotaalOnder1Dak

bedwantsen-bestrijden
Bedwantsen bestrijden door TotaalOnder1Dak
Werkzaamheden: Bedwantsen bestrijden
TotaalOnder1Dak helpt je graag met de meest geschiktste, effectiefste middelen om bedwantsen te bestrijden. Om jou af te helpen van deze hinderlijke plaag!...
wespen-bestrijden
Last van wespen? Laat je wespen bestrijden!
Last van wespen? Laat je wespen bestrijden! Wespen bestrijden Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, dat je praktisch je tuin uit wordt gejaagd...
ratten-en-muizen-bestrijden-friesland
Ratten en muizen bestrijden door TotaalOnder1Dak
Heb je last van ratten of muizen en wil je af van deze hinderlijke plaag? Wij van TotaalOnder1Dak helpen je door de ratten...
Processing a black and white cat from fleas and ticks
Vlooien bestrijding
Werkzaamheden: Ongediertebestrijden
Vlooien zoeken een gastheer om zich voort te planten en te overleven. Het bloed van warmbloedige dieren is geliefd. Om die reden is...
Male of longhorn beetle, Morinus asper, on tree bark with lichens.
Boktor bestrijding
Samen met houtworm is boktor een houtvernietigend insect dat veel schade kan aanrichten. Dit ongedierte maakt grotere openingen in het hout dan houtwormen...
Cleaning up dangerous fungus from a wet wall after water leak
Zwam bestrijding
Zwam in huis Zwam die binnenshuis groeit, komt veel voor. Zwam groeit op vochtige plaatsen waar ze voedsel, zuurstof en een optimale temperatuur...

Reviews

Reviews Houtwormen bestrijden in Nederland

Wij waarderen relaties

Altijd persoonlijk contact met zowel onze vakspecialisten als particuliere klanten.
We behandelen iedereen individueel en bieden advies op maat, wat op zijn beurt langdurige relaties opbouwt en hen helpt om betere beslissingen te nemen.

De juiste match tussen opdrachtgever en vakspecialist

Hoe het werkt

Krijg gespecialiseerde offerteaanvragen van lokale experts over de dienst Houtwormen bestrijden in Nederland

Offerte aanvragen

Plaats je klus of idee op ons platform

Vakman matchen

We nemen contact op, maken de kluskaart aan en wijzen onze vakspecialist toe aan de klus

Uitvoering

We maken de kluskaart samen met jou gereed en geven het stokje over aan de vakspecialist

Feedback

De vakspecialist geeft na afronding het stokje weer terug en wij waarborgen de kwaliteit en nazorg