Navigatie:

Dienst: Zwam bestrijding

Bijgewerkt op 07/03/2022

Categorie:

Zwam in huis

Zwam die binnenshuis groeit, komt veel voor. Zwam groeit op vochtige plaatsen waar ze voedsel, zuurstof en een optimale temperatuur kunnen vinden. Als ze zich in je huis verspreiden, moet je ze verwijderen, omdat ze schadelijk kunnen zijn voor je vloeren en muren en ze ook meer zwam produceren. Gelukkig is het niet onmogelijk om zwam uit je huis te verwijderen.

Zwam kun je zelf verwijderen door ze zo dicht mogelijk bij het bloeiende oppervlak af te snijden. Gebruik een hobbymes, deegmes of iets anders dat je door de dikke steel van de zwam kunt prikken. Doe de zwam in een zak en gooi ze weg.

Gebruik een mengsel van één deel bleekmiddel en drie delen warm water waar de zwam groeit. Giet het mengsel over de vlek en gebruik een spons of doek om het oppervlak te wrijven. Draag hierbij zeker een masker en probeer de ruimte zoveel mogelijk te ventileren.

Kies een vochtbron in de kamer waar de zwam kan groeien. Als er bijvoorbeeld zwam in de wasruimte groeit, controleer dan of de badkamer goed vastzit aan de vloer. Anders kan er water uit de badkamer op of onder de vloer komen en een bron van water vormen voor de zwam om te groeien. Het vervangen van de pakking rond de toiletpot kan het probleem oplossen. Houd de vloer ook zo droog mogelijk door er geen natte handdoeken op te leggen. Droog onder de douche op het tapijt in plaats van direct op de vloer. Een ventilator in de kamer laten draaien kan ook helpen om dingen droog te houden.

Zwam die in je toilet groeit is een probleem. Hoewel veel zwammen op zichzelf veilig zijn is de aanwezigheid van zwam in huis een teken van een aanzienlijk vochtprobleem dat een veel grotere zwam plaag kan veroorzaken.

Reden

Omdat zwammen een hoge luchtvochtigheid en weinig licht nodig hebben zijn vochtige binnenshuis vaak bevorderlijk voor zwamgroei. Hoge temperaturen, overmatige vochtigheid en weinig licht zorgen voor groeiproblemen waardoor zwam kan gedijen op badkamer vloeren muren of zelfs plafonds. Vooral op plaatsen waar vocht zich ophoopt.

Gevaar

Hoewel het risico van giftige zwam het eerste gevaar is dat in je opkomt vormen zwammen zelf waarschijnlijk geen grote bedreiging voor je gezondheid. De meeste zwammen zijn ongevaarlijk maar pas op dat je geen zwam eet die in je toilet groeit. De echte bedreiging van toilet zwam is dat het wijst op een aanzienlijk vochtprobleem dat de meer schadelijke groei van zwarte zwam of meeldauw kan bevorderen. Zwam en meeldauw gedijen in precies dezelfde omstandigheden als zwam en direct contact ermee brengt het risico met zich mee van ernstige allergische reacties of ademhalingsproblemen.

Verwijderen

Het verwijderen van de eerste grote zwam is net zo eenvoudig als het aantrekken van een set rubberen handschoenen en je kan zo ook vervelende zwam van vloeren muren of plafonds verwijderen. Nadat je de zwam het verwijderd maak je de plek schoon met een oplossing van 1 deel bleekmiddel op 3 delen water. Als de zwam terugkeert maak het gebied dan schoon met een zelfgemaakte antibacteriële oplossing die benzalkoniumchloride bevat om resterende zwamsporen te doden en breng indien nodig een antiwormmiddel aan. Volledige verwijdering kan meerdere toepassingen van bleek- en fungicide oplossingen vereisen. We snappen echter dat dit proces nogal een behoorlijke klus kan zijn om zelf even op te lossen. TotaalOnder1Dak is gespecialiseerd in het verwijderen van hardnekkige zwam.

Preventie

Bestaande zwam in je badkamer behandelen met een zwam werend middel is niet voldoende om toekomstige zwam problemen te voorkomen. Als de luchtvochtigheid in je badkamer hoog genoeg is om zwammen te laten gedijen is deze ook hoog genoeg om schadelijke zwamgroei of structurele schade aan de onderliggende houten structuren in de kamer te veroorzaken. Zorg ervoor dat je badkamer een ventilator heeft die lucht laat circuleren om vocht te verwijderen. Vochtige handdoeken zijn ook een broedplaats voor zwammen dus hang ze op om ze volledig te drogen of was ze meteen. Als de voegen rond je badkamer of badkuip lekken of als er water blijft staan, laat dit dan repareren door een professionele loodgieter. We hebben, mocht dit nodig zijn altijd een loodgieter beschikbaar. Bel ons of vraag een offerte aan als je graag een loodgieter wilt inschakelen nadat de zwam is verwijderd. Als je waterschade probleem te ernstig is moet je mogelijk de vloer of muur vervangen door nieuw droog hout.

TotaalOnder1Dak helpt je bij het bestrijden van huiszwammen, kelderzwammen en bruinrot. Deze schimmels kunnen veel schade aanrichten aan je huis en zijn ook slecht voor je gezondheid. Ze komen vooral voor op vochtige plaatsen die onvoldoende geventileerd worden, zoals een kruipruimte. TotaalOnder1Dak voert voor jou zeker een evaluatie uit en pakt ook de bron aan, zodat dit in de toekomst vermeden wordt!

Gratis onderzoek met offerte zonder enige verantwoordelijkheid?

Vraag een offerte aan voor een vrijblijvende afspraak.

Offerte aanvragen voor Zwam bestrijding

Na het invullen van het formulier nemen we binnen 24 uur contact met je op om je wensen verder in kaart te brengen. Elke offerteaanvraag wordt persoonlijk behandeld door je eigen  klusmanager.

Soortgelijke diensten van TotaalOnder1Dak

bedwantsen-bestrijden
Bedwantsen bestrijden door TotaalOnder1Dak
Werkzaamheden: Bedwantsen bestrijden
TotaalOnder1Dak helpt je graag met de meest geschiktste, effectiefste middelen om bedwantsen te bestrijden. Om jou af te helpen van deze hinderlijke plaag!...
wespen-bestrijden
Last van wespen? Laat je wespen bestrijden!
Last van wespen? Laat je wespen bestrijden! Wespen bestrijden Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, dat je praktisch je tuin uit wordt gejaagd...
ratten-en-muizen-bestrijden-friesland
Ratten en muizen bestrijden door TotaalOnder1Dak
Heb je last van ratten of muizen en wil je af van deze hinderlijke plaag? Wij van TotaalOnder1Dak helpen je door de ratten...
Processing a black and white cat from fleas and ticks
Vlooien bestrijding
Werkzaamheden: Ongediertebestrijden
Vlooien zoeken een gastheer om zich voort te planten en te overleven. Het bloed van warmbloedige dieren is geliefd. Om die reden is...
Male of longhorn beetle, Morinus asper, on tree bark with lichens.
Boktor bestrijding
Samen met houtworm is boktor een houtvernietigend insect dat veel schade kan aanrichten. Dit ongedierte maakt grotere openingen in het hout dan houtwormen...
little woodworm
Houtwormen bestrijden in Nederland
Werkzaamheden: Ongediertebestrijden
Omdat houtworm in het begin niet waarneembaar is, is het belangrijk om houtwormen te bestrijden zodra het zichtbaar wordt dat er houtworm aanwezig...

Reviews

Reviews Zwam bestrijding

Wij waarderen relaties

Altijd persoonlijk contact met zowel onze vakspecialisten als particuliere klanten.
We behandelen iedereen individueel en bieden advies op maat, wat op zijn beurt langdurige relaties opbouwt en hen helpt om betere beslissingen te nemen.

De juiste match tussen opdrachtgever en vakspecialist

Hoe het werkt

Krijg gespecialiseerde offerteaanvragen van lokale experts over de dienst Zwam bestrijding

Offerte aanvragen

Plaats je klus of idee op ons platform

Vakman matchen

We nemen contact op, maken de kluskaart aan en wijzen onze vakspecialist toe aan de klus

Uitvoering

We maken de kluskaart samen met jou gereed en geven het stokje over aan de vakspecialist

Feedback

De vakspecialist geeft na afronding het stokje weer terug en wij waarborgen de kwaliteit en nazorg